Chokoladekage med kokossukker

En hurtig og nem chokoladekage, som blev lavet lørdag formiddag, da min mand og søn skulle på far-søn tur. For at tilføje lidt ekstra lækkert til madpakken, lavede jeg hurtigt denne chokoladekage – uden for mange ”mærkelige” ingredienser og skjulte grøntsager… så ret tæt på en klassisk chokoladekage, men i en lidt sundere udgave.

chokoladekage-kokossukker
Chokoladekage med kokossukker – tæt på at være en klassisk chokoladekage, med lidt sundere med mange fibre og ikke så stor påvirkning af blodsukkeret. Kagen bliver dejlig svampet og jeg synes den er perfekt sammen med friske, danske jordbær.

kokossukkerJeg lavede chokoladekagen med kokossukker. Kokossukker er et sundere alternativ til almindeligt sukker, da det påvirker blodsukkeret mindre end almindeligt hvidt sukker. Desuden indeholder kokossukker en række mikronæringsstoffer som fx magnesium, zink og B vitaminer. Kokossukker har samme sødme som sukker, så du kan sagtens erstatte 1:1 i opskrifter.

Der er også en del fiber i chokoladekagen, så den mætter rimelig godt. Der er både fiberhusk og hvidhvedemel i.

Chokoladekage med kokossukker – Du skal bruge:

  • 2 æg
  • 70 g kokossukker – jeg brugte Urtekrams
  • 6 spsk. kakaopulver
  • 2 spsk. skyr
  • 1 stor, moden banan
  • 2 spsk. fiberhusk (den gule til bagning)
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. natron
  • ½ dl olie – jeg brugte olivenolie, men du kan med fordel bruge en mere smagsneutral
  • 1 dl vand
  • 100 g hvidhvedemel (kan erstattes af alm. hvedemel, men der er ikke fibre i)

Pisk alle ingredienser sammen i en skål. Hvis kagemassen er for blød, så lad den stå et øjeblik for at lade fiberen suge væsken til sig. Omvendt, hvis kagemassen er for fast, så tilsæt lidt mere vand.

Fordel kagemassen i en form og bag i 30 min ved 200 grader, i en forvarmet ovn.

Spis kagen som den er, eller server evt. med friske jordbær.

Mums 🙂