Har du spist morgenmad i dag?

Og hvad har du spist? – Skriv det gerne i kommentaren nederst på siden 🙂

skyr– Jeg har spist skyr (ca. 120 g.) med æblemos (2 tsk.), lidt fibermüsli (2 spsk.) og mandler (7 stk.).

Jeg er oftest meget sulten om morgen, så det var et lidt lille måltid for mig i dag, men så sørger jeg for at spise et sundt mellemmåltid inden jeg bliver for sulten.

Morgenmad er et vigtigt måltid! Jeg spiser altid morgenmad og anbefaler også alle, at spise et sundt morgenmåltid.

Men hvad er så godt og sundt, at spise til morgenmad? Og hvor meget?

Hvor meget du skal spise, afhænger af hvor sulten du. Hvis du er sulten om morgenen så spis et stort måltid og hvis du ikke er så sulten, så bare spis et lille måltid.

Der er et godt råd der lyder: Spis som en konge til morgen, en dronning til frokost og en tigger til aften.

Du er i gang hele dagen og din krop skal have fyldt sine depoter op efter natten, så du kan godt tillade dig, at spise et stort morgenmåltid.
Hvis du ikke spiser morgenmad, så vil din krop mangle ”benzin” og det vil gå ud over dit energiniveau. Det vil også påvirke dit blodsukker negativt og derved gøre dig til et” let offer for fristelser” i løbet af hele dagen. Hvis du oplever, at du er meget sulten om aftenen, kan det hænge sammen med, at du ikke spiser nok eller godt nok om morgenen.
Din krop bruger kulhydrat og protein om natten til at genopbygge kroppen, så derfor har den brug for at få fyldt sine lagre op.

Her i Danmark har vi tradition for en meget kulhydrat-rig morgenmad som fx havregryn og brød. Hvis du ønsker at tabe dig, anbefaler jeg, at du ikke indtager så meget kulhydrat og slet ikke hvis du ikke er aktiv i løbet af dagen. Skru i stedet op for protein og spis lidt kulhydrat til. De fleste har ikke lyst til at spise store mængder kød/fisk om morgenen, så derfor synes jeg at gode ”morgen-proteiner” er æg og yoghurt med højt proteinindhold som fx skyr.

HUSK: Jeg anbefaler altid, at et måltid indeholder protein, fedt og kulhydrat. Så opnår du bedst mæthed og der er lille risiko for, at dit blodsukker påvirkes negativt. Hvis du vil vide mere om, hvad det betyder – så følg med på bloggen 🙂

Næste gang vil jeg dele en opskrift på en lækker omelet med spinat og hytteost – perfekt morgenmad til den sultne.

Kh. Maria

bloglovin