Iskaffe

I sommervarmen er det næsten nødvendigt med iskolde drikke. Efter at have drukket vand, vand og lidt mere vand, trængte jeg til noget andet. Valget faldt på iskaffe. Jeg har før tænkt at jeg ville eksperimentere med iskaffe, for jeg synes ofte at de iskaffer man kan købe, er fyldt med sukker og fedt. – Det er denne iskaffe ikke 🙂
Eneste ulempe ved denne iskaffe, er at det kræver lidt planlægning pga frysetiden, men den er tålmodigheden værd.

20150704_162224
Iskold og dejlig cremet iskaffe, der ikke indeholder flere kalorier end en almindelig kaffe latte.

Iskaffe – det skal du bruge:

  • Kaffe – jeg brugte instant, men almindelig kan også bruges.
  • Mælk – jeg brugte letmælk
  • Evt. en dadel
  • – det er nødvendigt med en blender.

Iskaffe – sådan gør du:

20150704_155408
Iskaffe “in-the-making”

Trin 1:
Bland kaffe med mælk i den styrke du kan lide, lav evt. kaffen lidt stærkere end du plejer, så der er plads til mere mælk, da det er mælken der giver den cremede konsistens når den blendes.

Frys kaffe med mælk i en beholder i 4-6 timer til der er isflager.

Trin 2:
Det er nødvendigt med en blender for at skabe den cremede konsistens. Jeg brugte en lille smoothie blender fra OBH, men en almindelig blender kan også sagtens bruges.

Hvis du vil have lidt sødme i din iskaffe, kan du starte med at blend en dadel med bare en lille smule af kaffen, (for nemmere at kunne blende dadlen ud). Ellers så bare blend kaffen, sørg for at

Iskaffen blendes for at få den lækre cremede konsistens.
Iskaffen blendes for at få den lækre cremede konsistens.

der stadig er plads i blenderen, for kaffen “puffer” op pga. mælken. Hvis iskaffen er for tyk, tilsæt lidt vand.

Server og drik straks iskaffen, da den cremede konsistens gradvist forsvinder.

Velbekomme og god sommer 🙂