Pandekager med skyr

pandekage_skyr
Pandekager med skyr, uden mel og sukker – gode til morgenmad/brunch i weekenden eller som et lækkert mellemmåltid.

Pandekager smager skønt og hvis de så oven i købet også kan udgøre et ordentligt og sundt måltid, eller en del af et måltid, så er det nærmest fantastisk. Hvis du har fulgt med her på bloggen, så er det ingen hemmelighed, at jeg godt kan lide pandekager 🙂 Derfor eksperimenter jeg også en del med pandekageopskrifter. Synes at denne opskrift blev ret velsmagende og mættende.

Pandekager med skyr

Det skal du bruge:

  • 2 æg
  • 2 modne bananer
  • 3 spsk. skyr
  • 2 tsk. HUSK (den grønne)
  • ½ dl kokosfibre
  • ½ del kokosmel (den helt almindelige slags)
  • ½ tsk natron
  • ½ tsk vaniljepulver
  • ½ dl mælk
  • kokosolie til at stege i

Sådan gør du:

Pisk æggene i en skål og bland med skyr og mælk. Mos bananerne og bland dem i sammen med HUSK, kokosfibre, kokosmel, natron og vaniljepulver. Pandekagedejen skal være tykkere end en almindelig pandekagedej, men også så den stadig kan flyde lidt ud på panden.
Varm en stor pande op til en god middel varme, smelt en tsk. kokosolie. Jeg bruger et lille decilitermål (1 dl) og måler lidt under ½ dl af og hælder på panden, fordel evt lidt ud. Lav så mange der er plads til.
Pandekagerne skal have lidt tid før de vendes, så det er vigtigt at panden ikke er alt for varm, så de brænder på. Pandekager uden mel, er lidt svære at vende, så find din bedste paletkniv frem. Når pandekagerne er tilpas brune og du kan fornemme at de er blevet lidt faste i det, så vend dem og lad dem bage/stege nogle minutter på den anden side også.

Topping
peanutbutter choko (fra urtekram)
blåbær

Som topping brugte jeg peanutbutter choko og friske blåbær, fordi det smager godt, men også fordi det er nænsomt for blodsukkeret og godt for mæthedsfornemmelsen.

Velbekomme 🙂

Du kan se flere af min pandekageopskrifter her:

Pandekager (low carb)  (uden alm. mel)
Fuldkornspandekager (med alm. mel)