Quinoa chips – Sunde chips

Hvis du er chips-elsker, så lyder det måske for godt til at være sandt med sunde chips, men det er sandt! Disse lækre og sunde chips er lavet af quinoa, så du kan sagtens spise en stor portion uden dårlig samvittighed, med sund dyppelse kan de endda udgøre et fornuftigt måltid 🙂

20150513_181544
Mmmm sunde, mættende og knasende quinoa chips 🙂

 

Hvad er quinoa?

Hvis du ikke allerede kender quinoa og bruger det i madlavningen, så er det bare med at komme i gang, for det er super sundt og endda nemt at have med at gøre

Quinoa er et slags korn (glutenfrit), men alligevel meget mere, da det indeholder sundt fedt, fibre og endda en del protein.

Det skal du bruge til quinoa chips

20150519_145901
Quinoa

1 dl. quinoa (den lyse)
lidt vand, ca. 1 dl.
lidt flagesalt
evt. krydderier

Sådan gør du:

Start med at skylle quinoaen grundigt i en si. Dette er vigtigt, da quinoa er dækket af saponiner, som skal skylles af (lige som ris). Lad quinoaen dryppe af og rist den derefter på en middelvarm pande i et par minutter. Hæld quinoaen i en minihakker, tilsæt lidt vand, start med ½ dl. Blend. Quinoen en blive en til tyk masse, lige som hummus. Tilsæt mere vand hvis det er nødvendigt.

Opvarm ovnen til 230 grader. Fordel quinoa-massen i et tyndt lag på bagepapir på en bageplade, det synes jeg gøres nemmest med en silikone dejskraber. Hvis quinoa-massen ikke fordeles tyndt nok, er det svært at få knasende chips… drys med salt og evt. krydderier.

Bag i ovnen i ca. 5 min til massen er blevet fast. Tag pladen ud og skær massen i mindre firkanter (eller trekanter, eller andre forme), brug evt. et pizzahjul. Sæt pladen tilbage i ovnen i ca. 10-15 min. Hold øje med det, da de hurtigt kan blive for brune. Vend evt. chipsene.

Når chipsene er gyldenbrune i kanterne, er de færdige. Tag pladen ud af ovnen og lad chipsene køle inden du serverer dem – de blive mere knasende når de er afkølede.

Du kan servere dem med fx creme fraiche eller guacamole… Mmmm mums 🙂

Prøv også denne raw-kage med quinoa 🙂