Rødbedejuice med æble, appelsin og ingefær

Alt hvad du skal bruge til at lave en skøn og sund rødbedejuice med æble, appelsin og ingefær
Alt hvad du skal bruge til at lave en skøn og sund rødbedejuice med æble, appelsin og ingefær

Jeg er blevet lidt vild med at ”juice”, det smager skønt og er en nem og effektiv måde, at få vitaminer på. Den seneste juice jeg lavede, var rødbedejuice med æble, appelsin og ingefær. Det er højsæson for rødbede og æbler, så det er dejlig nemt, at få gode varer 🙂
Rødbedejuice er meget “hot” i øjeblikket, fordi der er lavet studier, der viser, at det øger præstationen ved fysisk aktivitet… så det er endnu et plus ved at nyde en skøn juice. Det kræver dog, at man drikker ½ liter om dagen.

Opskrift på rødbedejuice med æble, appelsin og ingefær (ca. 4 glas)

Dejlig forfriskende rødbedejuice med æble, appelsin og ingefær
Dejlig forfriskende rødbedejuice med æble, appelsin og ingefær
Dejlig forfriskende rødbedejuice med æble, appelsin og ingefær
  • 3-5 rødbeder, alt efter størrelse
  • 2-6 æbler, alt efter størrelse
  • 2 appelsiner
  • ingefær efter smag (kan godt udelades)
  • evt. et par isterninger eller lidt koldt vand

Jeg smager altid til efterhånden, så smagen bliver som jeg vil have den. Jeg kan godt lide, at der er meget ingefær i, men det er ikke alle der bryder sig om det.

Sådan gør du:

Skræl rødbederne (du kan også bare vaske dem godt og beholde skrællen på) skær toppen af og kasser, skær rødbederne i halve. Vask æblerne og skær i både. Skær skrællen af appelsinerne, skær i kvarte. Skræl den klump ingefær du vil bruge og skær i stykker.
Så er det bare, at komme det hele i juicemaskinen. Server med et par isterninger, eller du kan fortynde med lidt koldt vand. Den smager bedst helt kold.

Nyd 🙂

Hvis du har forsøgt dig med at lave juice, har du sikkert opdaget, at der bliver en del spild eller “pulp” som resterne kaldes – det kan bruges i mange retter fx kødsovs eller frikadeller, men også i kage. I morgen kommer der en opskrift på chokolade med “pulp” fra denne rødbedejuice.