Skyr med hindbær, mandler, chiafrø og blåbær

20140730_091621
Min morgenmad består ofte af skyr/græsk yoghurt 10% med hindbær, mandler, chiafrø og blåbær

Uden morgenmad fungerer jeg ikke! Derfor bruger jeg altid tid på, at lave og spise en god morgenmad, så jeg kommer godt fra start.
En af det ting, jeg ofte spiser til morgenmad er skyr/græsk yoghurt 10% med hindbærkompot, mandler, chiafrø og evt. blåbær. Det kan dog fint også bruges som mellemmåltid om eftermiddagen. Jeg synes det smager skønt og giver en rimelig mæthed og et stabilt blodsukker. Hvis jeg er meget sulten eller skal lave noget fysisk, supplerer jeg med evt. med et æg eller et stykke rugbrød/knækbrød med ost.

Du skal bruge:

  • 2 spsk. skyr (mere/mindre hvis du synes)
  • 2 spsk. græsk yoghurt 10% (mere/mindre hvis du synes)
  • 2-3 spsk. hindbærkompot (se opskrift nedenfor)
  • 1 spsk. chiafrø (kan udelades)
  • 10-15 stk. mandler
  • evt. en lille håndfuld blåbær

Det er nemmest, hvis du laver hindbærkompotten aftenen inden, da den helst skal være kold. Når du først har lavet dén, har du hindbærkompot til flere dage, og så er det meget simpelt at blande resten af ingredienserne.

 Hindbærkompot (til ca. 7 portioner)

  • 1 pose frosne hindbær, gerne økologiske
  • ½ dl vand

De frosne hindbær hældes i en lille gryde sammen med vandet og koges op, rør af og til. De skal koge 1 minut under omrøring. Det gør, at bærene skiller ad og bliver til kompot.
Lad kompotten køle af inden du bruger den. Opbevares i køleskabet i en lukket beholder. Du kan evt. fryse noget af det.

Sådan gør du:

Skyr og græsk yoghurt kommes i en skål, hæld hindbærkompot over, pynt med mandler og evt. chiafrø og blåbær, (bruger kun blåbær når jeg kan finde ordentlig kvalitet).

Jeg blander græsk yoghurt 10% og skyr. Skyr har fordelen af at have et højt protein indhold, men den indeholder nærmest ikke noget fedt, hvilket kan gøre det svært at blive ordentlig mæt. Græsk yoghurt har ikke helt samme protein indhold og ofte synes jeg at den er lidt for tyk, så en blanding af de to, synes jeg er helt perfekt.

Lidt om chiafrø
Du har måske hørt om chiafrø, for det er utrolig “hot” lige i øjeblikket. Chiafrø bliver kaldt “super food”, fordi det har mange positive egenskaber; det indeholder 30 % essentielle fedtsyrer, to gange så meget protein end andre frø og fem gange mere kalcium end mælk – så et ret kraftfuldt frø, især i forhold til, at det nærmest ikke fylder noget.
Du behøver ikke forstå chiafrø, bare spis dem, de er super sunde!

Velbekomme og god dag 🙂