Sund julesnack – Dadelkugler med quinoa

Kender du også til besøg fra “blodsukker-monsteret” når der ryger lidt for meget sukker indenbords?
– kort lunte, dårlig tålmodighed, uro i kroppen, sult og konstant lyst til noget sukkerholdigt… sådan får jeg det i hvert fald når jeg får spist lidt for meget sukker eller hurtige kulhydrater.
December måned er højtid for sukker og hurtige kulhydrater… Æbleskiver med syltetøj og flormelis, pebernødder, marcipan-konfekt, julekalender med lys chokolade, risengrød osv. osv.

dadelkugler_quinoa
Dadelkugler kan godt gå som julesnack, jeg har eksperimenteret med en udgave, fyldt med protein og sundt fedt, så de små kugler er ret mættende og kan sagtens stille den lille sult, men vigtigst, så er de gode for blodsukkeret!

Du skal bruge:

– Til en rimelig stor portion, ca. 50 kugler

  • 1 dl lys quinoa
  • 200 g dadler uden sten
  • ½ dl vand
  • 1 dl mandler (kværnes til mel i kaffekværn)
  • 2 spsk. hampeprotein (kan udelades)
  • 2 spsk. Chiafrø
  • ½ dl kokosmel (den helt almindelige slags)
  • 3 tsk. HUSK – den grønne (kan udelades)
  • 3/4 dl god kakaopulver
  • Ekstra kokosmel til at rulle kuglerne i

Start med at koge quinioaen som anvist på pakken. Når den er kogt, så lad den køle, da den skal være helt afkølet før du kan bruge den (overhæld evt med koldt vand).
Hæld dadler og ½ dl vand i en minihakker eller foodprocessor, kør til du har en helt jævn masse, tilsæt evt. lidt ekstra vand hvis dadlerne er lidt tørre. Hæld massen op i en skål og tilsæt mandelmel, hampeprotein, chiafrø, kokosmel, HUSK, kakaopulver og den afkølede quinoa. Rør godt med en stor ske til du har en ensartet masse. Smag til og tilsæt evt mere kakaopulver, hvis du synes.

Lad massen stå på køl i minimum nogle timer, før du ruller til kugler.

Så er det tid til at nyde med god samvittighed!

Glædelig jul 🙂

(med god køkkenhygiejne, kan dadelkuglerne sagtens holde sig en uges tid på køl i en lukket beholder)