Sund og mættende raw-chokoladekage

Jeg er helt vild med denne raw-chokoladekage! Den smager syndigt og lækkert, men samtidig er den meget mættende, sund og skånsom for blodsukkeret – perfekt hvis du vil leve sundt og passe på vægten.

Raw-chokoladekage, ca. 10 personer

  • rawkage1 dl lys quinoa
  • 100 g dadler uden sten
  • 100 g figner
  • ½ dl vand (eller stærk kaffe, hvis du ønsker kaffesmag)
  • 1 dl mandler (kværnes til mel i kaffekværn)
  • ½ dl kokosmel (den helt almindelige slags)
  • 3/4 dl godt kakaopulver

Kan tilføjes for ekstra sundhed, mæthed og et mere stabilt blodsukker (ikke nødvendig for smagen):
• 2 spsk. Hampeprotein (kilde til vegetabilsk protein)
• 3 spsk. Chiafrø (kilde til sundt fedt, protein og fiber)
• 3 tsk. HUSK – den grønne (kilde til fiber)

Sådan gør du:
Start med at koge quinioaen som anvist på pakken. Når den er kogt, så lad den afkøle, da den skal være helt kold, før du kan bruge den (overhæld evt. med koldt vand). Hæld dadler, figner og ½ dl vand i minihakker/foodprocessor, kør til du har en helt jævn masse, tilsæt evt. lidt ekstra vand/kaffe, hvis dadlerne er lidt tørre. Hæld massen op i en skål og tilsæt mandelmel, kokosmel, kakaopulver og den afkølede quinoa (+ evt. HUSK, hampeprotein og chiafrø). Rør godt med en stor ske til du har en ensartet masse. Smag til og tilsæt evt. mere kakaopulver, hvis du synes. Fordel massen i et fad, fx et tærtefad.

Pynt:
Jeg brugte kokosmel (igen den helt almindelige slags) og goji-bær, men du kan også fint kun pynte med kokosmel, hvis du gør det, kan du udelade at kværne det.

• 2 spsk. kokosmel
• 1 spsk. goji-bær

raw-chokoladekage– Kokosmel og goji-bær kværnes helt fint, evt i en kaffekværn, blandes og fordeles oven på kagen.
Lad helst kagen stå på køl i minimum fire timer før den serves.

Velbekomme

PS. denne kage er så sund at den sagtens kan bruges som mellemmåltid på en hel almindelig hverdag, hvis der er “rester”.