Sund pizza med blomkål i bunden

blomkålspizza
Sund pizza med masser af blomkål i bunden, så får du nemt og lækkert mange grøntsager til aftensmad. Jeg elsker en forholdsvis simpel pizza med løg, skinke og ost, og så en lækker grøn pesto og rucolasalat på lige inden servering.

For mig er pizza en skøn spise, især hvis den er lidt sundere end en helt traditionel pizza, som godt kan få min mave til at opføre sig lidt mærkeligt, uden at give ordentlig mæthed.

Denne sunde pizza, er inspireret af LCHF, hvor der ofte bruges blomkål i pizzabunden, men jeg har tilsat en del sesamfrø og sesammel, for at gøre bunden lidt lækrere og mere fast i det. Pizzabunden har ikke et LCHF-højt fedt indhold, så den kan nærmere betegnes som low carb.

Jeg elsker grøntsager i rå form, men synes også det er fantastisk når grøntsager er “skjult”, især det gør det nemmere at få mindre grøntsags-elskende personer til at spise det 🙂

Denne sunde pizza fik topkarakter af det strenge dommerpanel; mand og søn.

 Du skal bruge:

• 300 g blomkål
• 2 store æg
• 4 spsk. Hytteost
• 4 tsk. HUSK (den grønne)
• 1 spsk. Oregano
• 2 spsk. Sesamfrø
• 2 spsk. Sesam-mel
• 1 tsk. bagepulver
• ca. 1 dl vand

Blomkålen skylles og køres til det er helt finthakket i foodprocessoren/minihakkeren. Pisk æggene sammen i en skål og bland alle ingredienserne sammen i skålen. Dejen skal være lidt våd, men skal kunne samle sig. Fordel dejen i en bradepande beklædt med bagepapir, den fordeles nemmest med en silikone dejskraber. Bag bunden i ca. 15-20 min ved 200 grader inden du lægger fyld på.

Forslag til fyld:

  • Tomatpure
  • Løg
  • Skinke
  • Peberfrugt
  • Ost
  • Rucolasalat (på efter bagning)
  • Grøn pesto (på efter bagning)
  • Eller hvad du bedst kan lide