Sunde cookies med æble, gulerod, ingefær og kanel

I mangel på en bedre beskrivelse, kalder jeg dem cookies, men med fare for at skuffe dig fælt. De bør ikke sammenlignes med cookies med masser af sukker og smør.. for de smager ikke som dem! Men de ligner dem lidt.. Disse cookies er helt uden tilsat sukker og også uden almindeligt mel.. de er fulde af næring og giver en god mæthed, samtidig med, at de kan stille den lille lækkersult. Nydes til en god kop te eller kaffe.

cookie
Sunde cookies med æble, gulerod, ingefær og kanel. Kan med fordel laves af “pulp” hvis du har noget til over efter juice-lavningen. Disse sunde cookies er gode som et mellemmåltid og nemme at have med på farten.

Jeg lavede disse cookies, fordi jeg havde noget pulp (rest fra da jeg lavede denne juice), men hvis du ikke lige står med pulp til overs, kan du bruge tilsvarende mængde revet æble, gulerod og ingefær (vrid den væske fra du kan og tilsæt lidt mere mandelmel/kokosmel (affedtet mel)).

Det skal du bruge til de sunde cookies (10-15 stk. afhængig af størrelsen)

  • 3 små æg
  • 40 g smør
  • 300 g pulp (mest æble, lidt gulerod og lidt ingefær efter smag)
  • 50 g mandler
  • 1 spsk. kanel
  • 3 måleskeer husk
  • 1 tsk. bagepulver
  • 3 spsk. mandel mel (affedtet)
  • 2 spsk. kokosmel (affedtet)

Sådan gør du

cookie-2Pisk æg i en skål. Hak mandlerne groft og smelt smørret. Bland alle ingredienserne sammen i skålen til en fast masse. Massen skal være fast, ellers tilsæt lidt mere ”mel”. Form cookies i den ønskede størrelse, de ændrer sig ikke under bagningen. Bages midt i en forvarmet ovn på 175 grader i ca. 30 min, til de er let gyldne. Køles på en rist og kan med fordel opbevares i en lufttæt beholder.

Spis en cookie til mellemmåltid/snack sammen med en god kop te eller kaffe.

Velbekomme 🙂