Tomatsuppe med power

Jeg elsker grøntsags suppe!
– Der er et utal af muligheder, det smager skønt, er forholdsvis nemt og super sundt.

Her er en af mine yndlingsopskrifter, som jeg tit laver til hverdagsaftensmad.

SDC11437Du skal bruge en stavblender sidst i opskriften.
Opskriften rækker til 4 sultne personer + evt. lidt til fryseren.

1 løg
2 fed hvidløg
1 kartoffel
2 store gulerødder
3 dåser hakkede tomater
2 dl. røde linser
1 liter vand
Salt, peber, tørret basilikum, evt. cayennepeber el. chili
lidt smør el. olivenolie til stegning

Skræl kartoffel og gulerødder og hak i grove stykker sammen med løg og hvidløg. Varm stor gryde op og svits løg og hvidløg heri i et par minutter i lidt smør el. olivenolie. Tilsæt salt, peber, basilikum (ca. 1 spsk.) og evt. cayennepeber efter hvor stærk du ønsker suppen (ca. 1 tsk.). Rør rundt så krydderierne bliver svitset igennem og frigiver deres smag, men pas på det ikke brænder på. Tilsæt gulerødder, kartofler og hakkede tomater. Skyl linserne grundigt i en si og kom derefter linserne + vand i gryden (varm gerne vandet i elkedlen først). Suppen skal koge ved mellem varme i ca. 20 minutter til grøntsagerne er godt møre.
Når suppen har kogt færdig, blendes den med en stavblender direkte i gryden til den er tyk og jævn i konsistensen. Hvis du synes suppen er for tyk, kan du tilsætte lidt kogende vand.

TIP
Server evt. med lidt hytteost eller let cremefraiche og friske krydderurter i midten + lidt godt brød til.
Hvis suppen serveres for børn, så udelad cayennepeber/chili og server med hytteost, kogte fuldkornspastaskruer og evt. små kødboller.

Velbekomme 🙂