Vegetar-burger-bøf

Lad være med at klikke skrigende væk.. denne vegetar ”bøf” smager overraskende godt og hvis du ikke er til 100 % vegetar udgaven, kan vegetar-farsen sagtens blandes med kød og gøre den almindelige burgerbøf et par hak sundere 🙂

Jeg har ingen intention om at blive vegetar, men jeg vil gerne skære mit kødforbrug lidt ned og derfor, synes jeg, at det er perfekt at blande kød med grønt og andet sundt for at få kødet til at “fylde” mere. Denne vegetar-burger-bøf er også perfekt til at “snige” lidt ekstra grønt i børn eller andre grøntsags-forskrækkede sjæle.

 

vegetar-bøf
Vegetar-bruger-bøf med bl.a. rødbede, gulerod, løg, ærter, linser og quinoa. Smager dejligt og er et sundt alternativ til oksekødsbøffen.

Det skal du bruge (til 4 personer)

  • 2 store rødbeder
  • 1 stor gulerod
  • 1 løg
  • 3 dl ærter
  • ½ dl ukogt quinoa (eller 1 dl kogt, evt. en rest)
  • 1 dl ukogte røde linser
  • 2½ dl hirseflager
  • 3 tsk. HUSK, den grønne
  • 2 spsk. græsk yoghurt 10 %
  • 1 æg
  • Lidt salt og peber
  • Smør eller kokosolie til stegning

Sådan gør du:

riv-grønt
Grøntsager bliver revet på et splitsekund.

Start med at skylle og koge quinoa og røde linser, hver for sig, som anvist på pakkerne. Vask, skræl og riv rødbeder og gulerod. Tø ærterne op, evt. ved at overhælde med kogende vand.

I en skål blendes de kogte røde linser, ærter, løg og græsk yoghurt, med en stavblender.

Pisk ægget i og bland alle ingredienserne sammen. Rør med en ske, til massen/farsen er ensartet.

Lad farsen stå på køl og sætte sig i en ½ time eller mere inden du steger ”bøfferne”. Form bøffer i stor frikadelle-størrelse, hvis du laver en stor bøf kan den have svært ved at hænge sammen. Du kan med stor fordel blande ½ oksekød – ½ vegetar, det sparer på kødet og giver en sund og mættende ”bøf”, som er meget velegnet i burger. Steg “bøfferne” i fedtstof, på middel varme, ca. 10 min. på hver side.

 

vegetar-oksekød-bøf
Her er bøfferne lavet af ½ oksekød og ½ vegetar-fars.