Spørgsmål og svar om børneyoga

Hvorfor skal forældre deltage sammen med de yngre børn?

Det er en rigtig, rigtig hyggelig og nærværende aktivitet at dyrke yoga sammen med dit barn og det kræver IKKE at du er hverken i god form eller, er vant til yoga og det er IKKE kun for mødre/kvinder, fædre er også meget velkomne.

 

Jeg vil gerne deltage i forælder/barn yoga, men jeg kan ikke fordi jeg er gravid, har en skade eller andet, kan mit barn deltage uden en voksen?

Ja det kan dit barn godt. En del af øvelserne til forældre/barn yoga er øvelser man laver sammen, men så er jeg der for dit barn og der er også andre voksne. Det er intet problem.

 

Mit barn har en alder (8-10 år), hvor han/hun kan deltage i yoga både med og uden forælder – hvilket er bedst?

Det kommer helt an på dit barn. Der er klart fordele ved begge hold, men det kommer an på hvad dit barn har lyst til. På forælder/barn vil der være yngre børn og øvelserne vil ikke være helt så “vilde”, men der vil så tilgengæld være nogle øvelser I skal lave sammen og det er en god mulighed for nærvær med dit barn. De første tre gange er drop in, så dit barn har mulighed for at prøve begge dele inden I beslutter jer.

 

Mit barn er lidt uroligt og har svært ved at sidde stille, kan han/hun deltage alligevel?

Ja det kan han/hun sagtens. En del af yogaen er aktiv og en del er stille, men begge dele er noget vi øver os i og der vil altid være nogle børn der har nemmere ved at holde kroppen i ro end andre. Der er plads til alle børn.

 

Mit barn er ikke særlig “god til” eller glad for sport, vil yoga måske være en mulighed?

Ja, helt klart. Uanset om det er yngre eller ældre børn, så lægger jeg stor vægt på at yogaen skal være sjov – det er noget vi leger. Børnene lærer deres krop at kende og finder ud af alle de fantastiske ting den kan, men på en sjov måde, hvor der er plads til alle. Jeg lægger stor vægt på, at det er ok at vi er forskellige og at vores kroppe er forskellige. Langt de fleste børn jeg har haft til yoga, har haft en god oplevelse.