Børneyoga er meget mere end yogastillinger

Jeg er netop nu i København på børneyoga-uddannelse, i dag mandag er sidste dag ud af fire. Hold op det er spændende, men mest af alt vigtigt med børneyoga.
Børneyoga er mest af alt en sjov leg 🙂  men flettet ind i legen er der mindfulness, koncentrationsøvelser, ”selvværds-opbyggere”, læren om kroppen, bevidsthed om egen krop, samarbejdsøvelser og selvfølgelig yogaens arbejde med styrke, balance og smidighed.

Jeg er virkelig positivt overrasket over, hvor meget mere end “bare” yoga der er i børneyoga..børneyoga

Selv er jeg egentlig meget et ”hoved-menneske”, hvor jeg ikke er særlig meget nede i kroppen, hvis jeg ikke bevidst sørger for det. Jeg vil beskrive et ”hoved menneske”, som en der primært tænker sig til en løsning og et ”krops-menneske”, som en, der primært føler/bruger sin intuition til at finde en løsning. At være for meget det ene eller det andet, kan give problemer… har jeg i hvert fald erfaret. Hvis man ikke lytter til sin intuition, kan man hurtigt komme for langt væk fra ”sin kerne” og komme til at træffe valg, fordi ”det er det rigtige”, men ikke nødvendigvis det, der føles rigtigt…  her har jeg været mange gange. Yoga og mindfulness er meget effektivt til at komme ned i kroppen og lære at mærke kroppen og intuitionen.

At blive gode venner med sin krop og udforske alle de ting den kan, er virkelig godt for ens kropsbillede og kropsbevidsthed.. hvis man i en tidlig alder skaber dette venskab med kroppen og sig selv, så er det min påstand at man står virkelig stærkt i forhold til bevare ”venskabet” med kroppen og senere i livet nemmere kan undgå lav selvtillid, spiseforstyrrelser, utilfredshed med kroppen og hvad de unge teenagere ellers slås med i forhold til kroppen.hundestræk-mor-anton

Jeg glæder mig til at komme hjem om byde velkommen til børne og forældre-barn yoga/mindfulness 🙂

 

Det er hos den søde og dygtige Sisse, fra Blå himmel yoga jeg har taget børneyoga uddannelsen.

Hav en dejlig mandag.

Kh. Maria