Tips til strandyoga udstyr

Sommer = strandyoga

Sol, frisk luft og sand mellem tæerne

Strandyoga Bogense
Også til strandyoga, afslutter vi altid af med en liggende afspænding.

I mine øjne, er stranden det mest perfekte sted, at dyrke yoga, men hvis der ikke er en strand i nærheden, så er udendørs yoga generelt, helt fantastisk.

Grunden til, at jeg er helt vild med strandyoga er pga havet; der er ikke noget skønnere og mere forfriskende en frisk havluft og lyden af havet. Hver gang jeg har dyrket strandyoga, får jeg en fornemmelse af, at være helt ”nulstillet” og fyldt med ny energi og vitalitet.

Ulempen ved strandyoga kan, for mange, være sandet. Jeg må indrømme, at jeg overhovedet ikke var vild med kombinationen af yoga og sand til at starte med, men nu har jeg det helt fint med sandet. Så måske skal du også give sandet og strandyoga et par chancer, før du beslutter dig for om det er noget for dig.
Selvom vi bruger underlag/håndklæde/tørklæde til mange af stillingerne, så kan det ikke undgås, at komme i kontakt med sandet MEN det har også sine fordele for sammen med yogaen, får man så en helt gratis exfoliering af det meste af kroppen.

Her kommer mine tips til strandyoga udstyr

Brug IKKE en yogamåtte

Kombinationen af yogamåtte og sand er MEGET uheldig og den skridsikre effekt forsvinder alligevel, når der kommer sand på hænderne og yogamåtten, så lad yogamåtten blive hjemme og  find et håndklæde eller tørklæde, der ca. er på størrelse med en yogamåtte.

20160323_164837

Tag tøj på efter vejret

Det er nemmere sagt en gjort! Og vejret på stranden kan sagtens være anderledes end i byen, ofte vil der være mere vind på stranden og måske lidt koldere, så tag ekstra tøj med, så du kan tage tøj af og på efter behov.
Her i Danmark er strandyoga ikke lig med bikini, hvilket jeg i hvert fald er godt tilfreds med. Faktisk synes jeg, at det er mest behageligt at dyrke strandyoga i lange eller ¾ tights/bukser. Grunden er sandet, det kan godt være ubehageligt for huden på benene, for der er ikke altid underlag under.
Det er selvfølgelig en smagssag, så prøv dig frem.

Sæt dit hår op hvis du har langt hår

Det synes jeg gælder generelt til yoga (og anden sport), men i sær til strandyoga, her er det også vinden der kan drille og med hår der flyver rundt, kan det være svært at koncentrere sig om yogaen.

Husk en stor drikkedunk fyldt med vand

For der er ingen vandhaner på stranden. Der er dog mulighed for at fylde drikkedunken i det lille toilethus eller på bådebroerne, hvor der hænger vandslanger. Det er ekstra vigtigt at drikke godt med vand før, (under) og efter strandyoga, især når det er varmt.

Solbriller, måske

Der er fordele og ulemper ved brug af solbriller til strandyoga. Jeg plejer at vende, så I kigger væk fra solen og ikke bliver blændet, men hvis du har sarte øjne, så prøv med solbriller, måske fungerer det ikke i alle yogastillinger og vælg et par, der sidder godt fast.

Solcreme, ALTID

Dette punkt burde næsten være nr. 1, for det er super vigtigt selvom det ikke direkte har noget med yoga at gøre. HUSK solcreme, især i starten af sæsonen, hvor det måske kan være fristende at undlade solcremen fordi den blege vinterhud godt kan bruge lidt farve. Man kan sagtens få en fin kulør med solcreme på.

Hvis du har tips til strandyoga du gerne vil dele, så skriv endelig en kommentar. Jeg håber vi ses på stranden.

Kh. Maria

Strandyoga i Bogense